Упражнения за здрави стави на работното място

13.08.2019 02:22 pm

Упражнения за здрави стави на работното място

Заседналият начин на живот, обездвижването и продължителната работа на бюро определено са сред най-честите причинители на проблеми със ставите. Често неправилната стойка и нервното напрежение само увеличават риска от развитие на неприятни болки.

За да противостоите на обездвижването и да изпълнявате с лекота ежедневните си задължения, без от това да страда тялото ви, днес ще ви разкрием няколко лесни за изпълнение упражнения, които може съвсем спокойно да изпълнявате на работното си място:

1. Изправете се, съберете стъпалата едно до друго и присвийте леко коленете. Направете крачка встрани с десния крак и пренесете тежестта си върху него. Придвижете левия крак до него. Повторете упражнението, пренасяйки тежестта и върху левия крак.

2. Застанете зад стола си и хванете горната част на облегалката му с ръце, като лактите ви са леко свити. Започнете бавно да сгъвате коленете, докато усетите леко разтежение. Повдигнете петите си и задръжте за няколко секунди на пръсти. Върнете се бавно в изходно положение.

3.Стъпете на стола с единия си крак, така че да се получи 90-градусов ъгъл при сгъвката на коляното ви. Изтеглете другия си крак назад и го повдигнете на пръсти. Сгънете още повече крака, който е на стола, прехвърляйки тежестта си върху него. Започнете да спускате бавно петата на изпънатия крак обратно към пода, докато не усетите разтежение.

4. Най-важното упражнение обаче е да се движите възможно най-често. Говорете прави и ходейки по мобилния си телефон, поставете принтера възможно най-далеч от бюрото си, вземете си по-малка чаша за вода, за да ставате и да я пълните по-често… Малките поводи да се движите дори и по време на най-напрегнатия работен ден са безброй - трябва само да ги откриете.

Ваш верен помощник в ежедневните препятствия ще бъде Helix Original - хранителна добавка за здрави стави с екстракт от охлювен протеин, която се грижи за здравето на ставите отвътре.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блогът на Helix Original

Блогът на Helix Original

Упражнения за здрави стави на работното място

Упражнения за здрави стави на работното място

Заседналият начин на живот, обездвижването и продължителната работа на бюро определено са сред най-честите причинители на проблеми със ставите. Често непра Заседналият начин на живот, обездвижването и продължителната работа на бюро определено са сред най-честите причинители на проблеми със ставите. Често непра 2019-08-13T14:25:18+03:00 Упражнения за здрави стави на работното място

<p>Заседналият начин на живот, обездвижването и продължителната работа на бюро определено са сред най-честите причинители на проблеми със ставите. Често неправилната стойка и нервното напрежение само увеличават риска от развитие на неприятни болки. <br /> <br /> За да противостоите на обездвижването и да изпълнявате с лекота ежедневните си задължения, без от това да страда тялото ви, днес ще ви разкрием няколко лесни за изпълнение упражнения, които може съвсем спокойно да изпълнявате на работното си място:<br /> <br /> 1. Изправете се, съберете стъпалата едно до друго и присвийте леко коленете. Направете крачка встрани с десния крак и пренесете тежестта си върху него. Придвижете левия крак до него. Повторете упражнението, пренасяйки тежестта и върху левия крак.<br /> <br /> 2. Застанете зад стола си и хванете горната част на облегалката му с ръце, като лактите ви са леко свити. Започнете бавно да сгъвате коленете, докато усетите леко разтежение. Повдигнете петите си и задръжте за няколко секунди на пръсти. Върнете се бавно в изходно положение.</p> <p>3.Стъпете на стола с единия си крак, така че да се получи 90-градусов ъгъл при сгъвката на коляното ви. Изтеглете другия си крак назад и го повдигнете на пръсти. Сгънете още повече крака, който е на стола, прехвърляйки тежестта си върху него. Започнете да спускате бавно петата на изпънатия крак обратно към пода, докато не усетите разтежение.<br /> <br /> 4. Най-важното упражнение обаче е да се движите възможно най-често. Говорете прави и ходейки по мобилния си телефон, поставете принтера възможно най-далеч от бюрото си, вземете си по-малка чаша за вода, за да ставате и да я пълните по-често&hellip; Малките поводи да се движите дори и по време на най-напрегнатия работен ден са безброй - трябва само да ги откриете.<br /> <br /> Ваш верен помощник в ежедневните препятствия ще бъде <a href="https://helixoriginal.bg/product/helix-original-s-ekstrakt-ot-ohliuvi">Helix Original</a> - хранителна добавка за здрави стави с екстракт от охлювен протеин, която се грижи за здравето на ставите отвътре.</p>

Сравнение на продукти