Телефон за поръчка

Поръчай на телефон  02 437 38 35

Всички категории

Най-честите причини за болка и дискомфорт в ставите

Най-честите причини за болка и дискомфорт в ставите

Болките в ставите неусетно се превръщат в неизменна част от ежедневието на все повече и все по-млади хора. Причините за това са не една или две, но не трябва да забравяме, че именно от нас самите зависи да ги “заловим” навреме, за да се наслаждаваме за дълго на движение без болка. А ето и кои са главните “врагове” на здравите стави:

Липса на движение

Ставите са връзката между костите и играят главна роля в безпроблемното движение. Затова е от изключително значение да ги обгрижвате с ежедневна активност. Занимания, като например йога и пилатес, са изключително добър вариант в случая. А дори и да не сте спортна натура, винаги може да отидете пеша на работа или поне да слезете няколко спирки по-рано - благодарността на ставите няма да закъснее!

Претоварване

Не забравяйте, че ключовата дума е “баланс” - това, че трябва да се движите повече, в никакъв случай не означава да се претоварвате с непосилни упражнения. Дори и да не сте начинаещ в сферата на спорта, съветваме ви да се обърнете към специалист, който ще ви изготви тренировъчна програма, съобразена с индивидуалното състояние, а и ще ви даде и ценни насоки как да се движите в ежедневието си, за да се радвате на живот без болка.

Неправилно хранене

Може и да не ви се вярва, но именно в това, което слагате в чинията си всеки ден, се крие един от златните ключове към крепкото ставно здраве. Затова не пропускайте да отделяте внимание на този факт, когато планирате менюто си, и непременно добавете към него люти чушки - съдържащият се в тях капсаицин, освен че е отговорен за парещия вкус, чувствително облекчава болките в ставите, дори и при по-тежки състояния, като например артрит. Не обичате люто? Заложете на повече семена и кисело мляко, а два пъти седмично хапвайте риба.

Липса на профилактика

Това, че не усещате болка, в никакъв случай не означава, че ставите ви са в отлично здраве. Всъщност повечето заболявания са коварни и показват признаците си твърде късно. Затова е особено важно да следите състоянието си редовно и да посещавате специалист веднъж годишно за профилактика, както и при първа възможност, в случай на съмнения. Препоръчва се също така и поддържаща грижа, която може значително да забави, а понякога - и да предотврати хода на времето. Именно такъв продукт е Helix Original, разработен на базата на охлювен протеин и растителни екстракти от куркума и босвелия. Натуралният състав на хранителната добавка оказва изключително добър ефект върху ставите - спомага за възстановяване на хрущяла в дълбочина и облекчаване на болката при редица състояния.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блогът на Helix Original

Блогът на Helix Original

Най-честите причини за болка и дискомфорт в ставите

Най-честите причини за болка и дискомфорт в ставите

Болките в ставите неусетно се превръщат в неизменна част от ежедневието на все повече и все по-млади хора. Причините за това са не една или две, но не тряб Болките в ставите неусетно се превръщат в неизменна част от ежедневието на все повече и все по-млади хора. Причините за това са не една или две, но не тряб 2019-06-03T13:03:21+03:00 Най-честите причини за болка и дискомфорт в ставите

<p>Болките в ставите неусетно се превръщат в неизменна част от ежедневието на все повече и все по-млади хора. Причините за това са не една или две, но не трябва да забравяме, че именно от нас самите зависи да ги &ldquo;заловим&rdquo; навреме, за да се наслаждаваме за дълго на движение без болка. А ето и кои са главните &ldquo;врагове&rdquo; на здравите стави:</p> <p><strong>Липса на движение</strong></p> <p>Ставите са връзката между костите и играят главна роля в безпроблемното движение. Затова е от изключително значение да ги обгрижвате с ежедневна активност. Занимания, като например йога и пилатес, са изключително добър вариант в случая. А дори и да не сте спортна натура, винаги може да отидете пеша на работа или поне да слезете няколко спирки по-рано - благодарността на ставите няма да закъснее!</p> <p><strong>Претоварване</strong></p> <p>Не забравяйте, че ключовата дума е &ldquo;баланс&rdquo; - това, че трябва да се движите повече, в никакъв случай не означава да се претоварвате с непосилни упражнения. Дори и да не сте начинаещ в сферата на спорта, съветваме ви да се обърнете към специалист, който ще ви изготви тренировъчна програма, съобразена с индивидуалното състояние, а и ще ви даде и ценни насоки как да се движите в ежедневието си, за да се радвате на живот без болка.</p> <p><strong>Неправилно хранене</strong></p> <p>Може и да не ви се вярва, но именно в това, което слагате в чинията си всеки ден, се крие един от златните ключове към крепкото ставно здраве. Затова не пропускайте да отделяте внимание на този факт, когато планирате менюто си, и непременно добавете към него люти чушки - съдържащият се в тях капсаицин, освен че е отговорен за парещия вкус, чувствително облекчава болките в ставите, дори и при по-тежки състояния, като например артрит. Не обичате люто? Заложете на повече семена и кисело мляко, а два пъти седмично хапвайте риба.</p> <p><strong>Липса на профилактика</strong></p> <p>Това, че не усещате болка, в никакъв случай не означава, че ставите ви са в отлично здраве. Всъщност повечето заболявания са коварни и показват признаците си твърде късно. Затова е особено важно да следите състоянието си редовно и да посещавате специалист веднъж годишно за профилактика, както и при първа възможност, в случай на съмнения. Препоръчва се също така и поддържаща грижа, която може значително да забави, а понякога - и да предотврати хода на времето. Именно такъв продукт е Helix Original, разработен на базата на охлювен протеин и растителни екстракти от куркума и босвелия. Натуралният състав на хранителната добавка оказва изключително добър ефект върху ставите - спомага за възстановяване на хрущяла в дълбочина и облекчаване на болката при редица състояния.</p> <p><a href="https://helixoriginal.bg/product/paket-helix-original-2"><img src="https://cdncloudcart.com/5857/files/image/helix-banner.jpg" alt="" /></a></p>

Сравнение на продукти