Лечебната сила на българските охлюви

07.08.2019 11:41 am

Лечебната сила на българските охлюви

Напоследък едно малко чудо с роден произход вълнува целия свят и това съвсем не е напразно. Оказва се, че българският охлюв е изключително ценна суровина за производство на медицински и козметични продукти.

Всъщност лечебните свойства на сухоземните охлюви са познати на човечеството още от древни времена. Днес, за целите на науката и медицината, малките черупчести мекотели се отглеждат във ферми, като за оптимален ефект се хранят със специално засадени растителни био продукти.

Защо обаче българският градински охлюв е толкова специален и високо оценен в световен мащаб? На територията на страната ни има над 200 ферми за развъждане на мекотели от вида Helix Aspersa. Във всяка от тях хранят дребосъците със селектиран фураж, в който се добавя и уникалната местна бактерия лактобацилус булгарикус.

Има няколко начина, по които човек може да се възползва от полезните свойства на охлювите. На първо място, протеинът хемоцианин, който се съдържа в кръвта на мекотелото, има антивирусен, имуностимулиращ и дори антитуморен ефект. Това означава, че българският градински охлюв е отлична база за редица широкоспектърни и специализирани лекарствени продукти.

Директната консумация на охлюви също носи редица ползи. Освен безспорните вкусови качества, те притежават и балансиращо стомашно-чревната флора действие. Богатството на цинк и желязо ги превръща в отличен източник на ценни имунозащитни минерали. Ниските калории и високото съдържание на протеини пък правят това блюдо идеално за всеки, който държи на добрата си форма.

Може би най-широка и утвърдена употреба обаче има слузта на българския охлюв. Тя действа отлично в посока възстановяване и неслучайно вече се е превърнала в традиционна съставка на козметични продукти и хранителни добавки.

Именно охлювната слуз, позната още и като алантоин, стои в основата на Helix Original - хранителна добавка, която подхранва хрущяла и действа благоприятно при редица ставни неразположения.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блогът на Helix Original

Блогът на Helix Original

Лечебната сила на българските охлюви

Лечебната сила на българските охлюви

Напоследък едно малко чудо с роден произход вълнува целия свят и това съвсем не е напразно. Оказва се, че българският охлюв е изключително ценна суровина з Напоследък едно малко чудо с роден произход вълнува целия свят и това съвсем не е напразно. Оказва се, че българският охлюв е изключително ценна суровина з 2019-08-07T11:47:45+03:00 Лечебната сила на българските охлюви

<p>Напоследък едно малко чудо с роден произход вълнува целия свят и това съвсем не е напразно. Оказва се, че българският охлюв е изключително ценна суровина за производство на медицински и козметични продукти.<br /> <br /> Всъщност лечебните свойства на сухоземните охлюви са познати на човечеството още от древни времена. Днес, за целите на науката и медицината, малките черупчести мекотели се отглеждат във ферми, като за оптимален ефект се хранят със специално засадени растителни био продукти.<br /> <br /> Защо обаче българският градински охлюв е толкова специален и високо оценен в световен мащаб? На територията на страната ни има над 200 ферми за развъждане на мекотели от вида Helix Aspersa. Във всяка от тях хранят дребосъците със селектиран фураж, в който се добавя и уникалната местна бактерия лактобацилус булгарикус.<br /> <br /> Има няколко начина, по които човек може да се възползва от полезните свойства на охлювите. На първо място, протеинът хемоцианин, който се съдържа в кръвта на мекотелото, има антивирусен, имуностимулиращ и дори антитуморен ефект. Това означава, че българският градински охлюв е отлична база за редица широкоспектърни и специализирани лекарствени продукти.</p> <p>Директната консумация на охлюви също носи редица ползи. Освен безспорните вкусови качества, те притежават и балансиращо стомашно-чревната флора действие. Богатството на цинк и желязо ги превръща в отличен източник на ценни имунозащитни минерали. Ниските калории и високото съдържание на протеини пък правят това блюдо идеално за всеки, който държи на добрата си форма.<br /> <br /> Може би най-широка и утвърдена употреба обаче има слузта на българския охлюв. Тя действа отлично в посока възстановяване и неслучайно вече се е превърнала в традиционна съставка на козметични продукти и хранителни добавки. <br /> <br /> Именно охлювната слуз, позната още и като алантоин, стои в основата на <a href="https://helixoriginal.bg/category/hranitelni-dobavki">Helix Original</a> - хранителна добавка, която подхранва хрущяла и действа благоприятно при редица ставни неразположения.</p> <p><a href="https://helixoriginal.bg/product/paket-helix-original-2"><img src="https://cdncloudcart.com/5857/files/image/helix-banner.jpg" alt="" /></a></p>

Сравнение на продукти