Как да се грижим правилно за ставите си

05.07.2019 10:23 am

Как да се грижим правилно за ставите си

Точно както протекторът на автомобилните гуми се износва с напредване на възрастта, така неизбежно изтънява и хрущялът, който омекотява ставите. За съжаление няма как да обърнем хода на времето, но пък можем да ви дадем ценни съвети как да облекчите болката и да защитите ставните си хрущяли, за да се радвате на свободно движение задълго.

Движете се активно
Много хора със ставни проблеми избягват редовната физическа активност, защото се страхуват, че това ще увеличи болката или ще увреди допълнително хрущяла. Истината обаче е, че тялото е създадено, за да се движи и неговият двигател са именно ставите. Именно движението облекчава сковаността, намалява болките и укрепва мускулите, които обграждат ставите. Разбира се, съвсем не е задължително да залагате на изтощителни тренировки. Ползите от редовната физическа активност могат да бъдат постигнати и с нискоинтензивни упражнения, които релаксират ставите и намаляват стреса, на който те са изложени ежедневно. Непременно опитайте плуване, пилатес, каланетика и колоездене - добрите резултати ще са налице съвсем скоро.

Хранете се мъдро
В името на доброто ставно здраве също така е необходимо да се поддържат оптимални за ръстта и възрастта килограми. Само си представете какъв натиск оказва върху ставите свръхтеглото! Освен регулярната физическа активност, хранителният режим спомага за постигане на здравословно тегло, а в допълнение може да има и положителен ефект върху ставните хрущяли. Много източници показват, че средиземноморската диета е добър избор за поддържане на възпалението под контрол. Основните хранителни продукти, които този режим предполага да включите в ежедневието си, са плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти и полезни мазнини, като например зехтин. Не забравяйте да похапвате често и всякакви видове риба, особено по-мазните видове, които са отлични източници на омега-3 мастни киселини.

Грижете се за себе си
Не забравяйте, че грижата за доброто здраве до голяма степен зависи от нас самите. Затова е важно да подпомагаме организма си с необходимите му продукти. Разнообразното хранене несъмнено е най-добрият и приятен начин за набавяне на ценни витамини и минерали. Ако обаче търсите допълнителна грижа за ставите, специалистите съветват да увеличите приема на витамин D и калций. Заложете и на природни продукти, които могат да ви помогнат да подобрите движението и качеството си на живот. Такъв е например охлювният протеин, известен още и като алантоин, който действа подхранващо и възстановяващо на увредения хрущял. Именно екстрактът от охлюв стои в основата на Helix Original - хранителната добавка, която се грижи за вашите стави.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блогът на Helix Original

Блогът на Helix Original

Как да се грижим правилно за ставите си

Как да се грижим правилно за ставите си

Точно както протекторът на автомобилните гуми се износва с напредване на възрастта, така неизбежно изтънява и хрущялът, който омекотява ставите. За съжален Точно както протекторът на автомобилните гуми се износва с напредване на възрастта, така неизбежно изтънява и хрущялът, който омекотява ставите. За съжален 2019-07-05T10:25:52+03:00 Как да се грижим правилно за ставите си

<p>Точно както протекторът на автомобилните гуми се износва с напредване на възрастта, така неизбежно изтънява и хрущялът, който омекотява ставите. За съжаление няма как да обърнем хода на времето, но пък можем да ви дадем ценни съвети как да облекчите болката и да защитите ставните си хрущяли, за да се радвате на свободно движение задълго. <br /> <br /> <strong>Движете се активно</strong><br /> Много хора със ставни проблеми избягват редовната физическа активност, защото се страхуват, че това ще увеличи болката или ще увреди допълнително хрущяла. Истината обаче е, че тялото е създадено, за да се движи и неговият двигател са именно ставите. Именно движението облекчава сковаността, намалява болките и укрепва мускулите, които обграждат ставите. Разбира се, съвсем не е задължително да залагате на изтощителни тренировки. Ползите от редовната физическа активност могат да бъдат постигнати и с нискоинтензивни упражнения, които релаксират ставите и намаляват стреса, на който те са изложени ежедневно. Непременно опитайте плуване, пилатес, каланетика и колоездене - добрите резултати ще са налице съвсем скоро.<br /> <br /> <strong>Хранете се мъдро<br /> </strong>В името на доброто ставно здраве също така е необходимо да се поддържат оптимални за ръстта и възрастта килограми. Само си представете какъв натиск оказва върху ставите свръхтеглото! Освен регулярната физическа активност, хранителният режим спомага за постигане на здравословно тегло, а в допълнение може да има и положителен ефект върху ставните хрущяли. Много източници показват, че средиземноморската диета е добър избор за поддържане на възпалението под контрол. Основните хранителни продукти, които този режим предполага да включите в ежедневието си, са плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти и полезни мазнини, като например зехтин. Не забравяйте да похапвате често и всякакви видове риба, особено по-мазните видове, които са отлични източници на омега-3 мастни киселини.</p> <p><strong>Грижете се за себе си</strong><br /> Не забравяйте, че грижата за доброто здраве до голяма степен зависи от нас самите. Затова е важно да подпомагаме организма си с необходимите му продукти. Разнообразното хранене несъмнено е най-добрият и приятен начин за набавяне на ценни витамини и минерали. Ако обаче търсите допълнителна грижа за ставите, специалистите съветват да увеличите приема на витамин D и калций. Заложете и на природни продукти, които могат да ви помогнат да подобрите движението и качеството си на живот. Такъв е например охлювният протеин, известен още и като алантоин, който действа подхранващо и възстановяващо на увредения хрущял. Именно екстрактът от охлюв стои в основата на Helix Original - хранителната добавка, която се грижи за вашите стави.</p> <p><a href="https://helixoriginal.bg/product/paket-helix-original-2"><img src="https://cdncloudcart.com/5857/files/image/helix-banner.jpg" alt="" /></a></p>

Сравнение на продукти