Телефон за поръчка

Поръчай на телефон  02 437 38 35

Всички категории

7 ползи за здравето от охлювния протеин

7 ползи за здравето от охлювния протеин

Все по-често чувате за козметични и медицински продукти, които съдържат екстракт от охлюви? Има защо!

Охлювният протеин, известен още като алантоин, от векове е познат елемент в натуралната медицина. А през последните години, благодарение на съвременните научни изследвания, той изживява своето заслужено завръщане.

Тайната на охлювния протеин се крие в изключително мощното му регенеративно и възстановяващо действие. Всъщност охлювите са единствените животни, способни да изградят наново черупката си, в случай на “авария”. Това се случва именно благодарение на алантоина. А най-добрата новина е, че веществото може да действа по аналогичен начин и когато се прилага върху конкретни проблеми, свързани с човешкото тяло. Ето и как точно се случва това:

Увеличава нивото на фибропластите, чието производство намалява под въздействие на ултравиолетовите лъчи и промените, свързани с възрастта. На практика това означава, че алантоинът възстановява структурната цялост на кожата - свива разширените пори, освежава и избистря тена и заглажда фините линии.

Унищожава бактериите и вирусите в епидермиса, благодарение на естественото си антибиотично съдържание. Това прави охлювния протеин пръв помощник в борбата срещу възпаления, розацея, акне и други кожни заболявания.

• Стимулира производството на колаген, еластин, хиалуронова киселина - целият комплекс от вещества, отговорни за здравословен външен вид, гладкост и еластичност на кожата.

• Регенерира кожата - епидермалните клетки се възстановяват по-бързо, което прави алантоина изключително ефективен при изгаряния, ожулвания и други телесни наранявания.

• Бори се успешно със свободните радикали, благодарение на богатото съдържание на антиоксиданти. А това на практика означава, че охлювният протеин е враг номер едно на оксидативния стрес и стареенето на кожата.

• Съдържа редица витамини и пептиди, които подхранват и омекотяват кожата, а в допълнение притежава и хидратиращо и изглаждащо действие, поради наличието на захариди.

• Оказва благоприятен ефект върху опорно-двигателния апарат, като възстановява ставите отвътре и спомага за облекчаване на болката, без страничните ефекти на аналгетиците. Под формата на хранителна добавка, охлювният протеин може да блокира възпаленията и болезненото усещане в ставите, да окаже регенериращо въздействие върху костите, хрущялите и ставните връзки и да премахне отоците.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блогът на Helix Original

Блогът на Helix Original

7 ползи за здравето от охлювния протеин

7 ползи за здравето от охлювния протеин

Все по-често чувате за козметични и медицински продукти, които съдържат екстракт от охлюви? Има защо!Охлювният протеин, известен още като алантоин, от век Все по-често чувате за козметични и медицински продукти, които съдържат екстракт от охлюви? Има защо!Охлювният протеин, известен още като алантоин, от век 2019-06-26T12:09:52+03:00 7 ползи за здравето от охлювния протеин

<p><strong>Все по-често чувате за козметични и медицински продукти, които съдържат екстракт от охлюви? Има защо!</strong></p> <p><strong>Охлювният протеин</strong>, известен още като алантоин, от векове е познат елемент в натуралната медицина. А през последните години, благодарение на съвременните научни изследвания, той изживява своето заслужено завръщане.<br /> <br /> Тайната на охлювния протеин се крие в изключително <strong>мощното му регенеративно и възстановяващо действие</strong>. Всъщност охлювите са единствените животни, способни да изградят наново черупката си, в случай на &ldquo;авария&rdquo;. Това се случва именно благодарение на <strong>алантоина</strong>. А най-добрата новина е, че веществото може да действа по аналогичен начин и когато се прилага върху конкретни проблеми, свързани с човешкото тяло. Ето и как точно се случва това:<br /> <br /> &bull;<strong> Увеличава нивото на фибропластите</strong>, чието производство намалява под въздействие на ултравиолетовите лъчи и промените, свързани с възрастта. На практика това означава, че алантоинът възстановява структурната цялост на кожата - свива разширените пори, освежава и избистря тена и заглажда фините линии.<br /> <br /> &bull;<strong> Унищожава бактериите и вирусите в епидермиса</strong>, благодарение на естественото си антибиотично съдържание. Това прави охлювния протеин пръв помощник в борбата срещу възпаления, розацея, акне и други кожни заболявания.<br /> <br /> <strong>&bull; Стимулира производството на колаген, еластин, хиалуронова киселина</strong> - целият комплекс от вещества, отговорни за здравословен външен вид, гладкост и еластичност на кожата.<br /> <br /> <strong>&bull; Регенерира кожата</strong> - епидермалните клетки се възстановяват по-бързо, което прави алантоина изключително ефективен при изгаряния, ожулвания и други телесни наранявания.<br /> <br /> <strong>&bull; Бори се успешно със свободните радикали</strong>, благодарение на богатото съдържание на антиоксиданти. А това на практика означава, че охлювният протеин е враг номер едно на оксидативния стрес и стареенето на кожата.<br /> <br /> <strong>&bull; Съдържа редица витамини и пептиди</strong>, които подхранват и омекотяват кожата, а в допълнение притежава и хидратиращо и изглаждащо действие, поради наличието на захариди.<br /> <br /> <strong>&bull; Оказва благоприятен ефект върху опорно-двигателния апарат</strong>, като възстановява ставите отвътре и спомага за облекчаване на болката, без страничните ефекти на аналгетиците. Под формата на хранителна добавка, охлювният протеин може да блокира възпаленията и болезненото усещане в ставите, да окаже регенериращо въздействие върху костите, хрущялите и ставните връзки и да премахне отоците. <br /> <br /> <a href="https://helixoriginal.bg/product/paket-helix-original-2"><img src="https://cdncloudcart.com/5857/files/image/helix-banner.jpg" alt="" /></a></p>

Сравнение на продукти